Datulių pyragas

250 g datulių be kauliukų
0,5 stiklinės vandens
150 g sviesto
2 kiaušiniai
200 ml rudojo cukraus
100 ml medaus
200 ml grietinės
1,5 stiklinės miltų
1,5 šaukštelio sodos
2 šaukšteliai kardamono
šaukštelis vanilinio cukraus
saujelė smulkintų lazdyno riešutų

Datules supjaustykite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir apie 15 min. virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės. Tada truputį atvėsinkite ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu trintuvu. Sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išsukite su ruduoju cukrumi, įmaišykite medų, supilkite atvėsusį sviestą, išmaišytą su grietine, ir datulių tyrę. Miltus sumaišykite su soda, kardamonu ir vaniliniu cukrumi, tada viską įmaišykite į tešlą. Paruoštą tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą
kepimo formą. Kepkite 175°C temperatūros orkaitėje apie 50 min. Iškepusi pyragą išverskite iš skardos, aptepkite medumi ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Komentaras